Ούτε εξαγωγή Πρέσπας, ούτε εισαγωγή Μαδούρο θέλουμε!

Άρχισε να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Δεν σταματάει στη συμφωνία των Πρεσπών, την τόσο ανεύθυνη και υπονομευτική για τα ελληνικά συμφέροντα, τα εθνικά και τα καθημερινά.

Δεν σταματάει στις ανόητες διακηρύξεις και ύποπτες σχέσεις του με το καταπιεστικό και ευτελιστικό καθεστώς Μαδούρο. Έχει δρομολογήσει, και προωθεί ήδη, ένα πρόγραμμα διάδοσης και παραπέρα εφαρμογής του «μοντέλου Πρέσπες» και του «μοντέλου Μαδούρο».

Δήλωσε επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι, οι Πρέσπες αποτελούν ένα καλό προηγούμενο για εφαρμογή και σε άλλες διακρατικές διαφορές. Και εισέπραξε τις επιδοκιμασίες των «μεγάλων», που θέλουν να κηδεμονεύουν άλλους λαούς και την αμηχανία των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, που δεν θα ήθελαν να βλέπουν κουτσουρεμένα τω εθνικά τους δικαιώματα.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ξεκίνησε, με βάση το μοντέλο των Πρεσπών, συζητήσεις για επίλυση εκκρεμών θεμάτων με τους γείτονές μας. Και άρχισε από το Κυπριακό. Επισκέφθηκε την Μεγαλόνησο και τα βρήκανε με τον κ. Αναστασιάδη, να προχωρήσουν οι συνομιλίες με μπούσουλα τις Πρέσπες. Ο Νίκος Αναστασιάδης ήθελε το 2004 αποδοχή και εφαρμογή του «Σχεδίου Ανάν». Ευτυχώς, ο Τάσος Παπαδόπουλος το σταμάτησε με δημοψήφισμα.

Αυτό το «σχέδιο Ανάν», το διαλυτικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, που καθιστούσε την Τουρκία επικυρίαρχο, αφού πρώτα του κάνουν λίφτινγκ με μοντέλο τις Πρέσπες, θέλουν να προωθήσουν. Σήμερα μόνο ο Ελληνικός λαός, σε ρόλο Τάσου Παπαδόπουλου, μπορεί να τους σταματήσει. Και επειδή το δημοψήφισμα το φοβούνται, όπως ο διάβολος το λιβάνι, οι εκλογές θα σταματήσουν πολύ σύντομα τον Τσίπρα.

Πέρα από τον καταστροφικό χειρισμό του Κυπριακού, ετοιμάζεται να προωθήσει σε βάρος μας τις διαφορές μας με τη Αλβανία και τις βλέψεις της Τουρκίας σε Θράκη, Αιγαίο, υφαλοκρηπίδα.

Παρόμοια είναι η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού στην αποδοχή και προώθηση του «μοντέλου Μαδούρο». Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή σήκωσε την σημαία του δικτάτορα της Βενεζουέλας, του σοσιαλιστή που οδήγησε τον λαό του στην καταπίεση και την λιμοκτονία. Αυτό το καθεστώς θαυμάζουν και προωθούν!

Πόσο ντροπιαστικό και επικίνδυνο για την Ελλάδα είναι να προβάλλει σήμερα, στη Δημοκρατική Ευρώπη, το χρεοκοπημένο αριστερό μοντέλο που διαχρονικά στραγγάλισε τις δημοκρατικές αρχές και έσπειρε την δυστυχία.

Δεν θα αφήσουμε την Κύπρο να «τουρκέψει», ούτε την Ελλάδα να γίνει Βενεζουέλα.

Οι εκλογές έρχονται, ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και θα σταματήσει τον κατήφορο!

(*αρχική δημοσίευση στο Βήμα|press, στις 13/02/2019)