«Η οπαδική βία δε θα φέρει τίτλους στη Θεσσαλονίκη»

Τα ανησυχητικά περιστατικά οπαδικής βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας.

Ο Ταξίαρχος κ. Αντώνιος Τζιτζής τόνισε ότι, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέπει περιστατικά χουλιγκανισμού τόσο στα γήπεδα, όσο και να προλαμβάνει συγκρούσεις μεταξύ πολυάριθμων ομάδων οπαδών, κατά τα λεγόμενα «ραντεβού θανάτου» που κλείνουν μεταξύ τους. Μίλησε δε με λεπτομέρειες για τις δράσεις που αναλαμβάνει η υπηρεσία με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων αυτών.

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ενημερώθηκε πλήρως για τα γεγονότα οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη που «αμαυρώνουν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και την ίδια τη δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μίλησε για ένα κοινωνικό φαινόμενο με πολλές εκφάνσεις, που τραυματίζει τον πολιτισμό μας, τονίζοντας ότι «δυστυχώς νέοι άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της οπαδικής βίας και αυτό ως κοινωνία είμαστε υποχρεωμένοι να το σταματήσουμε. Η Αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Είναι απαραίτητη η άριστη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Ομοσπονδιών και αθλητικών συλλόγων. Πρωτίστως, είναι ζήτημα παιδείας».

«Η φήμη των φιλάθλων της πόλης μας έχει πολλές φορές ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας συγκεντρώνοντας διθυραμβικά σχόλια για το ωραίο κλίμα συμπαράστασης που δημιουργούν στις ομάδες τους εντός γηπέδων. Μεμονωμένα περιστατικά που επισκιάζουν αυτήν την ωραία εικόνα είναι καταδικαστέα. Επιπλέον, πολλές φορές στερούν την ευκαιρία στους υγιείς φιλάθλους να χαρούν την αγαπημένη ομάδα τους ζωντανά στο γήπεδο λόγω τιμωριών», συμπλήρωσε.

«Η βία μεταξύ οπαδών των ομάδων της πόλης μας δεν θα φέρει τίτλους στη Θεσσαλονίκη, ούτε θα θεραπεύσει χρόνιες παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού», επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Κούβελας και κατέληξε ότι «η πολιτεία οφείλει να βελτιώσει το πλαίσιο προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, στις αρμόδιες υπηρεσίες και τη δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ευθυνών στους δράστες και την παραδειγματική τιμωρία τους».


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο