Δημήτρης Κούβελας: «Απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις στις οδικές προσβάσεις προς το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ι.Σ. Νιάρχος»

Επίσκεψη και αυτοψία, υπό συνεχή καταρρακτώδη βροχή, μαζί με τους Δημάρχους Νεαπόλεως-Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη και Ευόσμου-Κορδελιού κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας στο σημείο που πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα επισκέφθηκαν διαφορετικά σημεία πρόσβασης και τις διαδρομές που θα οδηγούν σε αυτό. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ανταπόκριση της πρωτοβουλίας των Δημάρχων Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, Σίμου Δανιηλίδη και Δημήτρη Δεμουρτζίδη, καθώς και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, οι οποίοι σε συντονισμό μεταξύ τους έχουν ήδη απευθύνει και σχετική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Κούβελας μετά την επιτόπου επίσκεψη και περιήγηση δήλωσε:

«Το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, με τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα αποτελέσει ένα κόσμημα για τα Βαλκάνια και θα καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Σήμερα είχα την ευκαιρία για μια αποκαλυπτική περιήγηση τόσο στο σημείο που πρόκειται να αναγερθεί το Νοσοκομείο, όσο και στους δρόμους και τις πιθανές διαδρομές που οδηγούν σε αυτό, και μάλιστα υπό συνεχή βροχή. Είναι σημαντικό να δει κανείς με τα μάτια του την υφιστάμενη κατάσταση. Κατανοώ και στηρίζω απολύτως την προσπάθεια και την πρόταση που κατέθεσαν από κοινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας και οι Δήμαρχοι Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Σίμος Δανιηλίδης και Δημήτρης Δεμουρτζίδης για τη δημιουργία συγκεκριμένων δικτύων πρόσβασης προς το νέο Νοσοκομείο και βέβαια να βελτιωθούν και υφιστάμενα δίκτυα, τα οποία θα συνδεθούν με τα νέα»

Καταλήγοντας ο κ. Κούβελας τόνισε ότι «Οι σχετικές οδικές παρεμβάσεις θα πρέπει να αποτελέσουν μία από τις μεγάλες προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών για την περιοχή της Θεσσαλονίκης».

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ: «Προβληματικός έως επικίνδυνος ο δρόμος προς το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου…»


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο