«Παρέμβαση του Δ. Κούβελα υπέρ των Δήμων της Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης στη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα»

Την ανάγκη να ενταχθούν στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» οι ολοκληρωμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει οι Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας, στη συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

«Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί και για τη Θεσσαλονίκη μια ευκαιρία ανάπτυξης και ταυτόχρονα βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών. Τα σημαντικά έργα, που οι Δήμαρχοι επιδιώκουν να ενταχθούν σε αυτό, θα αποφέρουν σπουδαία οφέλη στις τοπικές κοινωνίες μας και θα αλλάξουν την εικόνα της καθημερινότητας μας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν λεπτομερώς για το νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για τον οποίον ο κ. Κούβελας εκτιμά ότι «Θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κάθε τοπικής κοινωνίας». Επίσης, ο Δημήτρης Κούβελας έθεσε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που απασχολεί όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και παρέδωσε στον Υπουργό έκθεση με προτάσεις άτυπης διαδημοτικής επιτροπής για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Είναι ένα πρόβλημα, η λύση του οποίου απαιτεί διαδημοτική συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας. Ζήτησε επίσης να υπάρξει μέριμνα για την πρόοδο των θεμάτων, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, για την επιτάχυνση της ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, αφού πρώτα μελετήσει τις ανάγκες του κάθε Δήμου.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο