«Ο Παππάς κερνούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπινε, στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών»

Άπλετο φως στο βαρύ σύννεφο που σκιάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα ρίξει η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά και θα αποκαταστήσει ένα μέρος της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας, τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Ξεκαθάρισε ότι «στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πρόθεση να διώξουμε -και μάλιστα άδικα- πολιτικούς αντιπάλους. Αντίθετα, πιστεύουμε στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ενίσχυσή τους, και αυτό το έχουμε αποδείξει» ενώ απάντησε και στο χαρακτηρισμό «κακιασμένη» που αποδόθηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ., που πρότεινε τη σύσταση της επιτροπής, με ένα ερώτημα: «Μας προτείνετε δηλαδή ομερτά;».

Αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι «αυτή δεν στηρίζεται σε έωλες και φανταστικές υποθέσεις, αλλά στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες που έχει κάνει ο ίδιος ο δικός σας επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας, και όχι κάποιοι ανταγωνιστές του ή δικοί σας πολιτικοί αντίπαλοι. Προκύπτει ότι στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, o υπουργός Παππάς κερνούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ έπινε».

Ο κ. Κούβελας θύμισε ότι σημαντικοί μάρτυρες στην υπόθεση Follie - Follie, δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, για την οποία αποφάνθηκε η Βουλή πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και οι καταγγελίες Καλογρίτσα στην υπό εξέταση υπόθεση μας επιτρέπουν να «Μιλάμε για διαπλοκή πολιτική, δικαστική, επιχειρηματική. Με μια κουβέντα, στη διακυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ πετύχατε την εξάπλωση της διαφθοράς, την απαξίωση θεσμών, την καταρράκωση αξιών. Προσπαθήσατε ακόμη, να ελέγξετε και τους αρμούς της εξουσίας, ευτυχώς χωρίς επιτυχία».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δείχνετε να επιχειρείτε συγκάλυψη των αμαρτιών σας» και συμπλήρωσε ότι άμεσο και μεγαλύτερο συμφέρον να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ως κυβέρνηση διαχειρίστηκε τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών κατά την επίμαχη χρονική περίοδο.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο